HMJ-kurssi tarjosi Pia Anttiroikolle helposti jalkautettavia oppeja myynnin johtamiseen

Kälviäläisen Best-Hall Oy:n Pia Anttiroiko lähti hakemaan Hyväksytty myyntijohtaja -kurssilta oppia ja näkemystä aloitettuaan juuri myynnin johtotehtävissä. Erityisesti häntä kiinnosti saada täydennystä konkreettisiin työkaluihin, kun teoriapohja oli jo entuudestaan vankka koulutustaustan ansiosta. ”Kun kuulin, että koulutusta vetää Isoniemen Mikon kaltaiset kovat tekijät, lähdin selvittämään seuraavan kurssin ajankohtaa”, Anttiroiko naurahtaa.

Käytännön oppeja koulutuksesta saikin muun muassa myyntistrategian laatimiseen ja jalkauttamiseen. ”Opin hurjasti siitä, miten myynnin ja markkinoinnin prosessit sekä tavoitteet nivotaan yhteen. Koko ketju käytiin läpi konkreettisia esimerkkejä ja laskukaavoja hyödyntäen”, Anttiroiko kertoo ja jatkaa: ”Oppeja oli helppo jalkauttaa, sillä kaikkea tietoa pystyi suoraan peilaamaan omiin prosesseihin ja strategiaan.”

Sopivassa suhteessa kannustusta ja tottumusten haastamista

Koulutuksessa toteutettava myyntistrategia antaa myyntijohtajan päivittäiseen työhön selkeää suuntaa siihen, millaisia toimia organisaation tulisi tehdä tavoitteisiinsa pääsemisen varmistamiseksi. Anttiroiko kertoo, että tämän lisäksi hän sai arvokasta oppia myyjien esimiehenä toimimiseen ja heidän henkilökohtaisten tavoitteidensa määrittelyyn. Best-Hall Oy:n organisaatiomuutosten myötä Anttiroiko toimii nykyään markkinoinnin puolella, mutta koulutuksesta on jäänyt hyviä eväitä myös sen puolen toteutukseen.

Kysyttäessä päällimmäiseksi jääneitä fiiliksiä, Anttiroiko kertoo kouluttaja Mikko Isoniemen tavasta vetää kurssia: ”Hän haastoi ja kannusti sopivassa suhteessa. Tästä sai oikein hyvää sysäystä myös omaan tekemiseen ja vanhojen kaavojen rikkomiseen.”

”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, jotka työskentelevät myynnin johtamisen parissa. Antoisa koulutus, josta oli paljon hyötyä ihan käytännön arkeen”, Anttiroiko kiteyttää kurssin antia.